Το Σύνδρομο του Παρισιού (Pari shōkōgun).

αναρτήθηκε σε: Παρίσι, Περίεργα | 0

Κατά μέσο όρο, 20 Ιάπωνες τουρίστες πλήττονται κάθε χρόνο από το σύνδρομο του Παρισιού, κατά την άφιξη τους στη Γαλλική πρωτεύουσα.

το-σύνδρομο-του-παρισιού

Όμως, τι είναι το σύνδρομο του Παρισιού;

Πρόκειται για μια παροδική ψυχολογική διαταραχή που εκδηλώνεται με τη μορφή ταχυπαλμίας, νευρικού κλονισμού, κρίσεων άγχους ή ακόμα και με παραισθήσεις, σε ευαίσθητους βαθιά ρομαντικούς Ιάπωνες τουρίστες όταν συνειδητοποιούν ότι η Παριζιάνικη πραγματικότητα απέχει από την ιδανική εικόνα που έχουν πλάσει στο κεφάλι τους.

Για την ακρίβεια, το Παρίσι είναι τόσο δημοφιλές και αγαπητό στους Ιάπωνες, που συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις οι προσδοκίες για την Πόλη του Φωτός να ξεπερνούν τα όρια του φυσιολογικού και να φλερτάρουν με τα αντίστοιχα του μεταφυσικού.

Σε αυτές τις αθεράπευτα ρομαντικές ψυχές, το πολιτισμικό σοκ (κοκομπλόκο) όταν πατάνε το πόδι τους στο Châtelet-Les Halles Παρίσι είναι τέτοιο που προκαλεί όλα τα παραπάνω και αναγκάζει τον ασθενή να πάρει το δρόμο της επιστροφής.

Μάλιστα, η Ιαπωνική πρεσβεία στο Παρίσι λειτουργεί 24ωρη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για τέτοιες περιπτώσεις. Άγνωστο παραμένει, βέβαια, τι τους λένε για να τους παρηγορήσουν.

Το Σύνδρομο του Παρισιού εντοπίστηκε επιστημονικά για πρώτη φορά στα μέσα της δεκαετίας του 1980 από τον Hiroaki Ota, έναν Ιάπωνα ψυχίατρο που εργαζόταν στη γαλλική πρωτεύουσα, ο οποίος διαπίστωσε ότι οι τουρίστες από την Ιαπωνία είναι πιο ευαίσθητοι από άλλους. Ο Hiroaki Ota διαπίστωσε ότι πολλοί τουρίστες απογοητεύονται όταν αντίκριζαν τις διαφορές του Παρισιού από κοντά σε σύγκριση με τις εικόνες που έβλεπαν στις καρτ ποστάλ, τις ταινίες και τα βιβλία.

Κατά μέσο όρο 20 άτομα το χρόνο αναγκάζονται να επιστρέψουν μετά από ιατρικές συστάσεις, εξαιτίας αυτού του παράξενου συνδρόμου.

Μοιράσου μας

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.