Βερσαλλίες: Το Ανάκτορο Των Βερσαλλιών 🥇

Βερσαλλίες

Η είσοδος στo ανάκτορο των Βερσαλλιών για τους ανηλίκους και για τους ενηλίκους ηλικίας 18 – 25, πολίτες κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι δωρεάν με επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου. Η είσοδος στους κήπους των Βερσαλλίων παραμένει επι πληρωμή.

Βερσαλλίες: Πληροφορίες, Εισιτήρια, Πρόσβαση, Ωράρια ℹ

Το ανάκτορο των Βερσαλλιών είναι ένα μοναδικό ιστορικό μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και ίσως το εντυπωσιακότερο ανάκτορο αυτού του κόσμου. Κάθε χρόνο περισσότεροι από 7,5 εκατομμύρια επισκέπτες απ’ όλον τον κόσμο επισκέπτονται τις Βερσαλλίες.

Πρόκειται για ένα ανάκτορο 63 154 τ.μ. που περιλαμβάνει 700 δωμάτια και περισσότερα από 10000 έργα τέχνης ανεκτίμητης αξίας.

Ο συνολικός τομέας του ανακτόρου καταλαμβάνει έκταση 815 εκτάριων (καταλάμβανε έκταση 8000 εκταρίων πριν τη Γαλλική επανάσταση) από τα οποίο τα 93 εκτάρια περιλαμβάνουν τους περίφημους κήπους των Βερσαλλιών -ένα θαύμα αρχιτεκτονικής και κηπουρικής μοναδικό στον κόσμο.

Οι Βερσαλλίες κτίστηκαν κατόπιν εντολής του Λουδοβίκου του 13ου το 1623 αλλά πήραν τη σημερινή τους μορφή 50 χρόνια αργότερα κατά τη βασίλεια του Λουδοβίκου του 14ου.

Το ποσά που ξοδεύτηκαν για να δημιουργηθεί το συγκεκριμένο ανάκτορο είναι ασύλληπτα ακόμα και για την σημερινή εποχή. Η αξία του ανάκτορού των Βερσαλλιών υπολογίζεται στα 250 δισεκατομμύριά ευρώ, δηλαδή όσο είναι περίπου και το ελληνικό χρέος.

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα must-see μνημείο που θα σας μείνει αξέχαστο.

Βερσαλλίες Εισιτήρια 🎫

  • Eισιτήρια απο 19.50€ που περιλαμβάνουν μόνο την είσοδο στο ανάκτορο των Βερσαλλιών, χωρίς του κήπους. Για κρατήσεις, κλικ εδώ.
  • Εισιτήρια απο 22,50€ που περιλαμβάνουν την είσοδο σε όλο τον τομέα των Βερσαλλιών και τους κήπους, εδώ 🆒
  •  Εισιτήρια απο 28.50€ που περιλαμβάνουν την είσοδος σε όλο τον τομέα των Βερσαλλιών, τους κήπους και τα υπεροχα θεάματα κατα τους καλοκαιρινούς μήνες, εδώ 🌞
  • 👌 Εισιτήρια + Ξενάγηση με γκρούπ εως 20 ατόμων απο 55€. Προσωπικά απόλαυσα την ξενάγηση στις Βερσαλλίες και θεωρώ πως αξίζει.

Ωράρια Και Πρόσβαση Στις Βερσαλλίες 🚉

Η πρόσβαση απο το Παρίσι στις Βερσαλλίες είναι σχετικά ευκολή και τα τρένα που εκτελουν αυτο το δρομολόγιο είναι μοντέρνα και γρήγορα.
 
Για την γρήγορη πρόσβαση σας συμβουλευτείτε εδώ την εφαρμογή Citymapper που υπολογίζει χρόνο και κόστος για κάθε μέσο μεταφοράς.
 
Ωράρια λειτουργίας:
 
  • Kατα τη χειμερινή περίοδο (Νοέμβριος – Μάρτιος) οι Βερσαλλίες είναι ανοικτές 9:00 με 17:30 ❄
  • Κατα τη θερινή περίοδος (Απρίλιος – Οκτώβρης) οι Βερσαλλίες είναι ανοικτές 9:00 με 18:30, και οι κήποι των Βερσαλλιών μέχρι τις 20:30 ☀


Βερσαλλίες στο Παρίσι

Βερσαλλίες εισιτήρια 🎫

Για να κλείσετε το ηλεκτρονικό σας εισιτήριο για το ανάκτορο των Βερσαλλιών:

  • Επιλέξτε την ημερομηνία που σας ενδιαφέρει και επιλέξτε Book now.
  • στη συνέχεια θα ανακατευθυνθείτε στη σελίδα του αξιόπιστου Τiqets για να ολοκληρώσετε την κράτηση σας.
  • Λαμβάνετε το ηλεκτρονικό σας εισιτήριο μέσα σε λίγα λεπτά.

Η κάρτα Paris Digital Pass περιλαμβάνει πρόσβαση στο μουσείου του Λούβρου, πρόσβαση στον πύργο του Άιφελ, βόλτα στον Σηκουάνα με bateau mouche.

Paris_pass_Louvro
Μοιράσου μας