Στο Παρίσι δεν θα βρείτε μόνο πανέμορφες πλατείες, ιστορικά μνημεία, διάσημους πίνακες και μερικά από το καλύτερα μουσεία του κόσμου. Στο Παρίσι υπάρχουν και δεκάδες πάρκα που σίγουρα αξίζουν την προσοχή σας. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα πάρκα στο Παρίσι.
To δάσος του Βενσέν

Bois de Vincennes (Métro: Porte Dorée ή Porte de Charenton, 12ο διαμέρισμα). To δάσος του Βενσέν (Vincennes) περιλαμβάνει μια έκταση συνολικού εμβαδού περίπου 995 εκταρίων και είναι το μεγαλύτερο πάρκο στο Παρίσι. Ουσιαστικά δεν πρόκειται για ένα απλό πάρκο με δέντρα, λουλούδια, λίμνες και χαριτωμένα παπάκια, αλλά για έναν δασικό πολυχώρο αναψυχής. Στο δάσος του Βενσέν, εκτός των άλλων, θα βρείτε ένα ιπποδρόμιο, εστιατόρια, καφέ, έναν κρυμμένο βουδιστικό ναό, ένα γήπεδο baseball, μία μικρή φάρμα, έναν παιδότοπο, ένα μικρότερο πάρκο αναψυχής, έναν βοτανικό κήπο και ένα συγκρότημα θεάτρων την Cartoucherie.
Επίσης, δίπλα στο πάρκο του Βενσέν δεσπόζει το παλάτι του Βενσέν (Château de Vincennes), στο οποίο άφησε την τελευταία του πνοή ο βασιλιάς Ερρίκος ο 5ος της Αγγλίας.

Το δάσος της Βουλώνης

Bois de Boulogne (Métro Porte Maillot, 16ο διαμέρισμα). Το δάσος της Βουλώνης είναι ο δεύτερος της τάξει πράσινος πνεύμονας του Παρισιού. Περιλαμβάνει μια έκταση συνολικού εμβαδού 865 εκταρίων, είναι εξαιρετικά γραφικό και αποτελεί το ιδανικό μέρος για κυριακάτικους χαλαρούς περιπάτους. Στην καρδιά του δάσους της Βουλώνης βρίσκεται ένας εξαιρετικός βοτανικός κήπος, το Parc de Bagatelle και στην ευρύτερη περιοχή του δάσους θα βρείτε 2 ιπποδρόμια, ένα πάρκο αναψυχής για παιδιά Jardin d’Acclimatation, καφετέριες και ένα από το καλύτερα εστιατόρια στο Παρίσι το Le Pré Catelan (route de Suresnes).


parisi-dasos-tou-vincennes
Το δάσος του Βενσέν (Bois de Vincennes), Παρίσι.
parisi-Bois-de-Boulogne
Το δάσος της Βουλώνης (Bois de Boulogne), Παρίσι.

Οι κήποι Tuileries

Jardin des Tuileries (Métro 1: Tuileries, 1ο διαμέρισμα). Οι κήποι Tuileries είναι κυριολεκτικά μια όαση στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας. Οι κήποι Tuileries (Jardin des Tuileries), που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει οι κήποι των Κεραμικών έχουν πάρει το όνομα τους από τις βιοτεχνίες κεραμιδιών που έδρευαν στην εν λόγω περιοχή τους προηγούμενους αιώνες. Βρίσκονται ανάμεσα στο Λούβρο και την πλατεία Κονκόρντ στο 1ο διαμέρισμα και μέσα στους κήπους θα συναντήσετε μοναδικά γλυπτά των Maillot, Rodin, Giacometti, and Dubuffet καθώς και το μουσείο Ορανζερί (Musée de l’Orangerie).

Οι κήποι του Λουξεμβούργου

Jardin du Luxembourg (RER: Louxembourg, 6o διαμέρισμα). Ένα από το πιο ενδιαφέροντα μέρη για να περιπλανηθεί κανείς στο Παρίσι είναι οι κήποι του Λουξεμβούργου. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο πάρκο που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, στο 6ο διαμέρισμα, πολύ κοντά στη Σορβόννη και το Πάνθεον. Καταλαμβάνει έκταση περίπου 25 εκταρίων, με ψηλά δέντρα και αμέτρητα λουλούδια και τη μοναδική ιστορία αυτού του πάρκου μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


jardin-des-tuileries-paris
Οι κήποι Tuileries (Jardin des Tuileries), Παρίσι.
Jardin-du-Luxembourg-paris
Οι κήποι του Λουξεμβούργου (Jardin du Luxembourg), Παρίσι.
Jardin des Plantes

Jardin des Plantes (Métro: Jussieu, Gare d’Austerlitz, Censier-Daubento, 5ο διαμέρισμα). Πρόκειται για τον βοτανικό κήπο του Παρισιού, που περιλαμβάνει περίπου 10.000 είδη φυτών, τροπικά θερμοκήπια και υπέροχους αλπικούς κήπους. Μέσα στο πάρκο εδρεύει επίσης το Εθνικό μουσείο Φυσικής Ιστορίας (Musée National d’Histoire Naturelle), ένας μικρός ζωολογικός κήπος (Ménagerie) όπως και το εξαιρετικό μουσείο Παλαιοντολογίας και Ανατομίας (Galerie de paléontologie et d’anatomie comparée).

Parc des Buttes-Chaumont

Parc des Buttes-Chaumont (Métro: Buttes Chaumont, 19ο διαμέρισμα). Πρόκειται για ένα πάρκο βγαλμένο από πίνακα ζωγραφικής, που δυστυχώς δεν αναφέρεται συχνά σε ταξιδιωτικούς οδηγούς. Βρίσκεται στον λόφο της Belleville στο 19ο διαμέρισμα και εκτός από την απαράμιλλη ομορφιά του, προσφέρει και μοναδική θέα στο Παρίσι.


jardin-des-plantes-parisi
Jardin des Plantes, Παρίσι.
ParcdesButtes-Chaumont-parisi
Parc des Buttes-Chaumont, Παρίσι.

Το πάρκο της Μπελβίλ

Parc de Belleville (Métro: Couronnes, 20ο διαμέρισμα). Το πάρκο της Μπελβίλ είναι άλλο ένα μικρό στολίδι του Παρισιού που δεν αναφέρεται συχνά σε ταξιδιωτικούς οδηγούς. Βρίσκεται επί του λόφου της Μπελβίλ και κατά την ταπεινή μου άποψη προσφέρει την καλύτερη θέα στο Παρίσι. Αξίζει ιδιαίτερα να το επισκεφτείτε αργά το απόγευμα λίγο πριν τη δύση του ήλιου.

Το Πάρκο André Citroën

Parc André Citroën (RER C: Pont du Garigliano, 15o διαμέρισμα). To Πάρκο Αντρέ Σιτροέν είναι το πιο σύγχρονο και μοντέρνο πάρκο στο Παρίσι. Καταλαμβάνει μια έκταση 15 εκταρίων και έχει πάρει το όνομα του από το εργοστάσιο της Citroën που έδρευε στην περιοχή τις προηγούμενες δεκαετίες. Το φουτουριστικό πάρκο είναι χωρισμένο σε 3 μικρότερα θεματικά πάρκα και εκεί ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να γνωρίσει σπάνια εξωτικά φυτά και να κάνει διάφορες εναλλακτικές δραστηριότητες.


parcdebelleville-paris
Πάρκο της Μπελβίλ (Parc de Βelleville), Παρίσι.
Parc-Andre-Citroen
Πάρκο André Citroën, Παρίσι.

Το πάρκο της Βιλέτ

Parc de la Villette (Métro: Porte de la Villette, 19o διαμέρισμα). Το Πάρκο της Βιλέτ βρίσκεται στα ανατολικά της πόλης του Παρισιού και είναι μια τεράστια έκταση, διαμορφωμένη σε μεγάλο πάρκο ψυχαγωγίας, με κήπους, παιδικές χαρές, καφετέριες και χώρους προβολής των τεχνών και των επιστημών. Καλύπτει έκταση 55 εκταρίων και βρίσκεται στη θέση που βρίσκονταν τα παλιά σφαγεία και η αγορά ζώων του Παρισιού. Περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό συγκρότημα αφιερωμένο στις επιστήμες και στην τεχνολογία – την πόλη των Επιστημών και της Βιομηχανίας (Cité des Sciences et de l’Industrie), αίθουσα συναυλιών, ένα εκθεσιακό κέντρο, κινηματογράφους και ένα μουσικό κέντρο.

 

 

parcdelavilette-parisi
Πάρκο της Βιλέτ (Parc de la Villette), Παρίσι.
Μοιράσου μας