Μουσείο Ορσέ (Musée d'Orsay) 🖼

Μουσείο Ορσέ στο Παρίσι

Η είσοδος στo Μουσείο Ορσέ για τους ανηλίκους και για τους ενηλίκους ηλικίας 18 – 25, πολίτες κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι δωρεάν με επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Μουσείο Ορσέ: Το “σπίτι” των ιμπρεσιονιστών

Tο μουσείο Ορσέ (γαλλ. Musée d’Orsay) είναι αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα μουσεία στο Παρίσι.

Βρίσκεται στο 7ο διαμέρισμα στην αριστερή όχθη (rive gauche) του ποταμού Σηκουάνα (la Seine) και κατά μήκος της ομώνυμης αποβάθρας.

Στο μουσείο Ορσέ φιλοξενούνται κυρίως έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, που δημιουργήθηκαν πρωτίστως στην Γαλλία, αλλά και ευρύτερα στην δυτική Ευρώπη σε μια χρονική περίοδο που εκτείνεται από την επανάσταση του 1848 έως την έναρξη του πρώτου παγκοσμίου πολέμου το 1914.

Μα πάνω απ’ όλα είναι το “σπίτι” των ιμπρεσιονιστών, αφού εκεί φιλοξενείται η μεγαλύτερη συλλογή έργων του ιμπρεσιονισμού παγκοσμίως. Μπορεί κανείς να θαυμάσει πίνακες διάσημων ζωγράφων όπως ο Claude Monet (πάνω από 70 πίνακες του), Renoir, Sisley, van Gogh, Toulouse-Lautrec, Degas, Gauguin, Cézanne και πάρα πολλών ακόμα.

Ενώ πλούσια είναι και η συλλογή του σε γλυπτά. Συναντά κανείς μάλιστα, μεταξύ άλλων, 26 γλυπτά του Auguste Rodin.

Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου μουσείου συνίσταται στο ότι το κτήριο στο οποίο στεγάζονται σήμερα όλα αυτά τα εκθέματα δεν προορίζονταν εξ’αρχής για αυτό το σκοπό, αλλά ήταν ένας σταθμός τρένου.

μουσείο-ορσέ-σεζάν
μουσείο-ορσέ-παρίσι-βαν-γκογκ

Μουσείο Ορσέ εισιτήρια 🎫

Για να κλείσετε το ηλεκτρονικό σας εισιτήριο για το Μουσείο Ορσέ:

  • Επιλέξτε την ημερομηνία που σας ενδιαφέρει και επιλέξτε Book now.
  • στη συνέχεια θα ανακατευθυνθείτε στη σελίδα του αξιόπιστου Τiqets για να ολοκληρώσετε την κράτηση σας.
  • Λαμβάνετε το ηλεκτρονικό σας εισιτήριο μέσα σε λίγα λεπτά.

ℹ To μουσείο Ορσέ σε συνεργασία με το Μουσείο Orangerie (Musée de l’Orangerie) προσφέρουν πακέτα εισιτηρίων που περιλαμβάνουν την είσοδο και στα δύο μουσεία σε ελκυστικές τιμές. Για περισσότερες πληροφορίες επιλέξτε εδώ 👈

Μοιράσου μας