10 Πράγματα Που Δεν Γνώριζες για το Παρίσι.

αναρτήθηκε σε: To do, Παρίσι, Περιήγηση | 0
Παρίσι, η πόλη για την οποία γράφονται εκατοντάδες άρθρα και οδηγοί κάθε χρόνο. Είναι άλλωστε τέτοιος ο βαθμός συγκέντρωσης και το πλήθος τον μνημείων που το δικαιολογεί. Επομένως, για το Παρίσι έχουν γραφτεί πολλά. Ναι, για το Παρίσι έχουν γραφτεί σχεδόν τα πάντα. Ναι, για το Παρίσι γνωρίζουμε σχεδόν τα πάντα. Ακόμα και την κυρά Κατερίνα από απέναντί να ρωτήσετε κάτι θα ξέρει να σας πει για την γαλλική πρωτεύουσα.
Όμως, βρήκαμε και σας παραθέτουμε 10 πράγματα για το Παρίσι που δεν θα σας πει η κυρία Κατερίνα.

1. Όλα τα δέντρα στο Παρίσι είναι καταγεγραμμένα και αριθμημένα. Αν αποφασίσετε να τα μετρήσετε θα πρέπει να τα βρείτε 470.000, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του δήμου του Παρισιού.

parisi-dentra

2. Στο Παρίσι υπάρχουν πάνω από 200 καφέ που μπορείς απολαύσεις τον εσπρέσο σου με μόλις 1€. Και μπορείτε να τα βρείτε όλα στον παρακάτω χάρτη.

 3. Στο Παρίσι υπάρχουν πάνω από 13.000 καφέ, εστιατόρια και μπαρ. Με σωστό πρόγραμμα και πλάνο θα σας πάρει κάτι παραπάνω από 35 χρονάκια για να τα γυρίσετε.

paris-cafe-de-flore

4. Ο δήμος του Παρισιού είναι ένας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος δήμος και κάθε χρόνο διοργανώνει δεκάδες προγράμματα σχετικά με τη δημόσια υγεία και πρόνοια. Χαρακτηριστικό είναι ότι υπό την αιγίδα του δήμου του Παρισιού έχουν στηθεί 31 αυτόματοι πωλητές προφυλακτικών στο Παρίσι, όπου μπορείτε να αγοράσετε 5 προφυλακτικά με μόνο 1€.


5. Σε όλο το Παρίσι υπάρχει μόνο μία πινακίδα STOP (quai Saint-Exupéry). Βέβαια υπάρχουν άφθονοι σηματοδότες και εκεί που δεν υπάρχουν ισχύει η προτεραιότητα από δεξιά.

parisi-stop

6. Η κύρια καμπάνα της Notre Dame de Paris ζυγίζει περίπου 13 τόνους και την έχουν ονομάσει Emmanuel (Μανώλη).

parisi-kampana-notre-dame


7. Υπάρχουν συνολικά 6.100 δρόμοι στο Παρίσι συνολικού εμβαδού 10.359 εκταρίων για να εξερευνήσετε. Καλό κουράγιο μ’αυτό.

parisi-dromoi

8. Ο μικρότερος σε δρόμος στο Παρίσι είναι η rue des Degrés και πρόκειται περί σκαλοπατιών, έχει μήκος 5,75 μέτρων και βρίσκεται στο 2ο διαμέρισμα.

parisi-rue-des-degres


9. Αν σας αρέσουν τα ψωμιά, τα βουτήματα, οι σφολιάτες και τα λοιπά άπαχα αρτοποιήματα, στο Παρίσι θα βρείτε περίπου 1.784 φούρνους για να ικανοποιήσετε τις ορέξεις σας.

parisi-fournoi

10. Δεν υπάρχει μόνο μία «Αψίδα του Θριάμβου» στο Παρίσι. Υπάρχουν 4 συνολικά. Μία στο Λούβρο (Arc du Carrousel), μια στα Ιλίσια πεδία (Αrc de Triomphe), μία στο Porte Saint-Denis και η άλλη μία στο Porte Saint-Martin.

parisi-apsida
Arc de Triomphe du Carrousel, Παρίσι.

 

Μοιράσου μας

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.