Ονομασία: arrondissement de Reuilly.

Πληθυσμός: ≈144 402 κάτοικοι.

Πρόσβαση: Métro 1, 2, 5, 6, 8, 9, 14 και RER A, D.

Απόλυτα ασφαλές για τους ταξιδιώτες.

Αξιοθέατα: Place de la Bastille, Opéra Bastille, Le Train bleu, Palais omnisports de Paris-Bercy, Bercy Village, Palais de la Porte Dorée, Parc floral de Paris du bois de Vincennes, Musée de l’histoire de l’immigration, Cinémathèque française, κ.α.

jardin-yitzhak-rabin-paris

Kήπος Yitzhak Rabin, Παρίσι.


Το απλό.

 

Πρόκειται για ένα πιο απλό και μονότονο διαμέρισμα σε σύγκριση με τα γειτονικά διαμερίσματα, αλλά έχει κι’αυτό τη δική του χάρη. Εδώ θα βρείτε πολλά καφέ και εστιατόρια, που προτιμούν οι ντόπιοι και οι φοιτητές, όπως και τη σύγχρονη όπερα της Βαστίλης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε αυτό το διαμέρισμα παρουσιάζει το Bercy Village, που είναι ένα γαλλικό παραδοσιακό “χωριό” μέσα στην καρδιά του Παρισιού και το δάσος του Vincennes.
Σημεία ενδιαφέροντος.

 
Opéra Bastille, Place de la Bastille (Métro: Bastille). Το επιβλητικό κτήριο της Όπερα της Βαστίλης εγκαινιάστηκε στις 14 Ιουλίου 1989 και πρόκειται για ένα τεράστιο και υπερσύγχρονο κτίριο. Διαθέτει χωρητικότητα 2700 θέσεων και είναι μεγαλύτερη από την ιστορική όπερα του Παρισιού, το Palais Garnier (Παλέ Γκαρνιέ). Το πρώτο πράγμα που θα σημειώσετε παρατηρώντας το κτήριο της όπερας είναι η μοντέρνα αρχιτεκτονική του και αν τύχει να παρακολουθήσετε κάποια παράσταση θα καταλάβετε ότι πρόκειται και για μια υπερσύγχρονη όπερα με εξαιρετική ακουστική.

 

Bercy Village (Métro 14: Cour Saint-Émilion). Το Bercy Village είναι ένας τομέας στο 12ο διαμέρισμα που παραπέμπει σε παραδοσιακό γαλλικό χωριό με πολλές ταβέρνες και χώρους αναψυχής. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους ντόπιους που το κατακλύζουν για “ουζάκι και μεζέ” τους καλοκαιρινούς μήνες. Εκεί θα βρείτε και έναν πολύ γραφικό κήπο, τον jardin Yitzhak Rabin.

 

Bois de Vincennes, (Métro: Porte Dorée ή Porte de Charenton). Πρόκειται για μια δασική έκταση συνολικού εμβαδού 995 εκταρίων. To δάσος του Vincennes μαζί με αυτό της Βουλώνης είναι οι δύο μεγάλοι πνεύμονες πρασίνου του Παρισιού. Αν επιλέξετε να το επισκεφτείτε, ψάξτε για τον μικρό Βουδιστικού ναό που βρίσκεται εκεί, του οποίου την ύπαρξη αγνοούν ακόμα και οι ντόπιοι.

Διαβάστε επίσης για τα πιο γραφικά πάρκα στο Παρίσι.

Μοιράσου μας