Ονομασία: arrondissement de l’Élysée.

Πληθυσμός: ≈40 589 κάτοικοι.

Πρόσβαση: Métro 1, 2, 3, 6, 8, 9, 12, 13, 14.

Απόλυτα ασφαλές για τους ταξιδιώτες.

Αξιοθέατα: Arc de triomphe de l’Étoile, Église de la Madeleine, Grand Palais, Petit Palais, Parc Monceau, Pont Alexandre-III, κ.α.

arc-de-triomphe-paris

Η αψίδα του Θριάμβου, Παρίσι.


Το κοσμοπολίτικο

 

Το 8ο διαμέρισμα είναι ο τομέας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την λεωφόρο των Ηλύσιων Πεδίων, η οποία θεωρείται από πολλούς η πιο όμορφη και κοσμική λεωφόρος του κόσμου, πολλούς μεγάλους οίκους υψηλής ραπτικής, καταστήματα με βιτρίνες που παραπέμπουν σε έργα μοντέρνας τέχνης, το παγκοσμίου φήμης καμπαρέ Lido και φυσικά την Αψίδα του Θριάμβου (γαλλ. L’Arc de triomphe).
 
Αξίζει ιδιαίτερα να την επισκεφτείτε κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και να περιπλανηθείτε στην παραμυθένια χριστουγεννιάτικη αγορά που λειτουργεί κατά μήκος της λεωφόρου.
Σημεία ενδιαφέροντος

 

Η Αψίδα του Θριάμβου (L’ Arc de Triomphe de l’Étoile), place Charles de Gaulle (Métro Charles de Gaulle-Étoile), Μνημείο-σύμβολο εξουσίας και δύναμης που παραγγέλθει από τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη την επομένη της νίκης στο Άουστερλιτς (1806) για να τιμήσει τους πεσόντες και να εξυμνήσει τη δύναμη του Γαλλικού κράτους. Δυστυχώς, για τον ίδιο, δεν κατάφερε να καμαρώσει την αψίδα ολοκληρωμένη. Βρίσκεται επί της κυκλικής πλατείας Σαρλ ντε Γκολ, στην οποία συγκλίνουν οι 12 μεγάλες λεωφόροι της πόλης σχηματίζοντας ένα αστέρι.

 

Église de la Madeleine, place de la Madeleine (Métro: Madeleine). Η εκκλησία της Μαγδαληνής (Madeleine) βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία και είναι ένας επιβλητικός ναός κτισμένος σε κορινθιακό ρυθμό, που αξίζει σίγουρα να επισκεφτείτε.

 

Le Petit Palais, avenue Winston Churchill. To Petit Palais είναι ένα μουσείο Καλών Τεχνών που θα σας σαγηνέψει. Μην σας ξεγελά ο όρος petit (μεταφρ. μικρό), πρόκειται για εκθεσιακό χώρο με συνολικό εμβαδόν 5000m² και εντυπωσιακή πρόσοψη μήκους 150 μέτρων.

 

Le Grand Palais (Galeries nationales du Grand Palais), avenue Winston Churchill. Το Grand Palais βρίσκεται απέναντι από το Petit Palais και η ονομασία του συγκροτήματος δικαιολογείται από το γεγονός ότι το συνολικό εμβαδόν του Grand Palais είναι 15 φορές μεγαλύτερο από αυτό του μικρότερου αδερφού του. Για την ακρίβεια αναφερόμαστε σε έναν εκθεσιακό χώρο που καταλαμβάνει 77.000m². Στους χώρους του Grand Palais έχουν φιλοξενηθεί κατά καιρούς πραγματικά σπουδαίες εκθέσεις όλων των ειδών.

Μοιράσου μας