Ονομασία: arrondissement du Palais-Bourbon.

Πληθυσμός: ≈57 786 κάτοικοι.

Πρόσβαση: Métro 8, 10, 12, 13 και RER C.

Απόλυτα ασφαλές για τους ταξιδιώτες.

Αξιοθέατα: Tour Eiffel, Hôtel des Invalides, Musée d’Orsay, Musée du quai Branly, Musée Rodin, Les Egouts de Paris, Champ-de-Mars, Assemblée nationale.

parisi-tour-eiffel

Ο πύργος του Άιφελ, Παρίσι.


Το ακριβό

 

Το 7ο γεωγραφικό διαμέρισμα του Παρισιού είναι ο τομέας ανάμεσα στον περίφημο πύργο του Άιφελ και τα υπόλοιπα παγκοσμίου φήμης μνημεία της πρωτεύουσας. Είναι επίσης το διαμέρισμα που εδρεύει το Γαλλικό κοινοβούλιο (Assemblée nationale), πολλά υπουργεία και πρεσβείες.
 
Η κομβική θέση και η μοναδική θέα που προσφέρει αυτό το διαμέρισμα το καθιστούν το πιο ακριβό διαμέρισμα για να ζήσεις στο Παρίσι. Εκτός από τον Πύργο του Άιφελ, εκεί εδρεύει μεταξύ άλλων το υπέροχο μουσείο Orsay (Musée d’Orsay) και το Μέγαρο των Απομάχων (Hôtel national des Invalides), που είναι ένα συγκρότημα μνημείων και μουσείων αφιερωμένο στην στρατιωτική ιστορία της Γαλλίας.
Σημεία ενδιαφέροντος

 

Ο Πύργος του Άιφελ (γαλλ. La Tour Eiffel), Métro: Bir-Hakeim ή Ecole Militaire, RER C: Champ de Mars-Tour Eiffel. Το απόλυτο σύμβολο του Παρισιού. Οι περαιτέρω συστάσεις για αυτό το μνημείο είναι περιττές.

 

Musée d’Orsay1 rue de la Légion d’Honneur / rue de Lille (Métro: “Solferino”, ή ”Assemblée Nationale”, RER C: ”Musée d’Orsay”). Πρόκειται για ένα μουσείο με πολύ ιδιαίτερη αισθητική καθώς το κτίριο του μουσείου Orsay λειτουργούσε επί δεκαετίες ως σιδηροδρομικός σταθμός, πριν μετατραπεί σε μουσείο και πάρει τη σημερινή του μορφή. Είναι το δεύτερο τη τάξει μουσείο σε επισκεψιμότητα στο Παρίσι και στους χώρους του φιλοξενεί αριστουργήματα σπουδαίων ζωγράφων όπως οι  Βίνσεντ βαν Γκογκ, Εντουάρ Μανέ, Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ, Κλώντ Μονέ, κ.α.

 

Hôtel des Invalides (Métro: Invalides). Είναι το Μέγαρο των Απομάχων (Hôtel National des Invalides) και αποτελείται από ένα συγκρότημα μουσείων και μνημείων αφιερωμένο στην στρατιωτική Ιστορία του Γαλλικού έθνους. Μεταξύ άλλων, μέσα στις Invalides στεγάζεται το πολεμικό μουσείο της Γαλλίας (Musée de l’Armée), ένα μουσείο Σύγχρονης Ιστορίας (Musée d’Histoire Contemporaine), ένα μουσείο Στρατιωτικών Μοντέλων (Musée des Plans-Reliefs) και το υπέροχο βασιλικό παρεκκλήσι Église du Dôme. Εκεί βρίσκεται και η σαρκοφάγος του περήφανου στρατηλάτη Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Συστήνεται ανεπιφύλακτα για τους λάτρεις των ιστορικών και πολεμικών μουσείων.

 

Musée Rodin, 79 Rue de Varenne (Métro: Varenne; RER: Invalides). Μουσείο αφιερωμένο στον σπουδαίο Γάλλο γλύπτη Ογκύστ Ροντέν. Άλλο ένα μικρό στολίδι στο Παρίσι.

 

Μοιράσου μας