Ονομασία: arrondissement du Luxembourg.

Πληθυσμός: ≈43 880 κάτοικοι.

Πρόσβαση: Métro 4, 6, 10, 12, 13.

Απόλυτα ασφαλές για τους ταξιδιώτες.

Αξιοθέατα: Palais et Jardin du Luxembourg, Odéon–Théâtre de l’Europe, Pont Neuf, Abbaye de Saint-Germain-des-Prés, Musée national Eugène Delacroix, Place Saint-Michel, κ.α.

pont-saint-miche-paris

Γέφυρα Saint-Michel, Παρίσι.


Το μπουρζουά

 

Στο 6ο διαμέρισμα εδρεύει η υψηλή κοινωνία του Παρισιού. Εδώ θα βρείτε επιβλητικά κτήρια με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, γκαλερί έργων τέχνης, καταστήματα υψηλής ραπτικής και 2 ιστορικά καφέ του κέντρου.
 
Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την εκκλησία Saint-Germain-des-Prés που εδρεύει στο συγκεκριμένο σημείο από το 542 μ.Χ και είναι η αρχαιότερη εκκλησία στο Παρίσι, όπως επίσης και την πλατεία Saint-Michel με το χαρακτηριστικό συντριβάνι που αποτελεί σημείο συνάντησης για τους Παριζιάνους.
Σημεία ενδιαφέροντος

 

Abbaye de Saint-Germain-des-Prés, 3 place St-Germain-des-Prés (Métro: St-Germain-des-Prés). Η αρχαιότερη εκκλησία στο Παρίσι, η οποία χτίστηκε το 542μ.Χ.

 

Musée national Eugène Delacroix, 6 rue de Fürstenberg (Métro: St-Germain-des-Prés or Mabillon). Μουσείο αφιερωμένο στον μεγάλο Γάλλο ιμπρεσιονιστή ζωγράφο Ευγένιο Ντελακρουά.

 

Jardin du Luxembourg (RER: Louxembourg)Οι ιστορικοί κήποι του Λουξεμβούργο αποτελούν ιδανικό προορισμό για ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς περιπάτους. Καταλαμβάνουν έκταση 25 εκταρίων και εντός του πάρκου θα συναντήσετε πάνω από 100 αγάλματα. Μέσα στους κήπους εδρεύει και το περίφημο παλάτι του Λουξεμβούργου (Palais du Louxembourg), του οποίου την ιστορία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Επιλέξτε εδώ για να διαβάσετε για τα υπόλοιπα πάρκα στο Παρίσι.
 

Place Saint-Michel (Métro: Saint-Michel)H Saint-Michel βρίσκεται απέναντι από το Île de la Cité και είναι άλλη μια γραφική πλατεία στο κέντρο της πόλης επί της οποίας δεσπόζει και το ομώνυμο εντυπωσιακό συντριβάνι. Παραδοσιακά αποτελεί σημείο συνάντησης για τους ντόπιος.

 

Pont Neuf (Métro: Pont Neuf)Η Pont Neuf που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει Νέα γέφυρα αποτελεί την αρχαιότερη γέφυρα στο Παρίσι και είναι η πρώτη γέφυρα χτισμένη εξολοκλήρου από πέτρα που ένωσε τις όχθες του Σηκουάνα. Μεταξύ άλλων θεωρείται και μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Μοιράσου μας