Ονομασία: arrondissement du Temple.

Πληθυσμός: ≈36 120 κάτοικοι.

Πρόσβαση: Métro 3, 4, 5, 8, 9, 11.

Απόλυτα ασφαλές για τους ταξιδιώτες.

Αξιοθέατα: Musée des arts et métiers, Musée Carnavalet, Musée Picasso, Théâtre Déjazet, Musée d’Art et d’Histoire du Judaïsme, Musée de la Serrure, Église Saint-Nicolas-des-Champs, Église Sainte-Élisabeth-de-Hongrie, κ.α.

  • musee-picasso
  • picasso

Έκθεμα από το μουσείο Πικάσο στο Παρίσι.


Το σοφιστικέ

 
Στο 3ο διαμέρισμα βρίσκονται μερικές από τις πιο ήρεμες και γραφικές συνοικίες του Παρισιού. Πρόκειται για διαμέρισμα με πολλές κατοικίες και συνάμα ένα από τα ακριβότερα γεωγραφικά διαμερίσματα της πόλης. Η φημισμένη συνοικία του Marais καταλαμβάνει μέρος του 3ου διαμερίσματος και θεωρείται από τους Παριζιάνους ως το “σοφιστικέ” μέρος του Παρισιού. Σ’αυτό το διαμέρισμα θα βρείτε επίσης αρκετές καλές επιλογές για φαγητό και ποτό. Σημείο αναφοράς του 3ου διαμερίσματος αποτελεί το μουσείο Πικάσο και το μουσείο Τεχνών και Επαγγελμάτων.Σημεία ενδιαφέροντος

 

Musée Picasso, 5 rue de Thorigny (Métro: Chemin Vert)Δεν χρειάζονται συστάσεις. Στο μουσείο Πικάσο θα βρείτε τα περισσότερα έργα του μεγάλου Ισπανού ζωγράφου. Το μουσείο στεγάζεται στο Μέγαρο Σαλέ (Hôtel Salé) και στις αίθουσες του φιλοξενούνται πάνω από 6.000 έργα του Πάμπλο Πικάσο. Τα εκθέματά του καλύπτουν όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας του Πάμπλο Πικάσο, από τη μπλε και τη ροζ περίοδο έως τον κυβισμό, αναδεικνύοντας έτσι όλη την καλλιτεχνική εξέλιξη του μεγάλου ζωγράφου.

 

Musée National des Arts et Métiers, 60 rue Réaumur (Métro: Arts et Métiers, Réaumur-Sébastopol). Ένα μουσείο αφιερωμένο στις τέχνες και στις μεγαλύτερες εφευρέσεις της ανθρωπότητας (και όχι μόνο) με πολλές διαδραστικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες. Θα σας εντυπωσιάσει.

 

Musée Carnavalet, 23 rue de Sévigné (Métro: Saint-Paul). Το μουσείο Carnavalet είναι αφιερωμένο στην ιστορία του Παρισιού και την εξέλιξη του ανά τους αιώνες. Σήμερα, το μουσείο καταλαμβάνει 2 ιστορικά κλασσικά κτίρια, το Hôtel Carnavalet και το Hôtel Le Peletier de Saint Fargeau και φιλοξενεί περίπου 2.600 πίνακες ζωγραφικές, 150.000 φωτογραφίες, 2.000 μοντέρνα γλυπτά, 800 κλασσικά έπιπλα, χιλιάδες κεραμικά και αντικείμενα σπουδαίων προσωπικοτήτων.

 

Théâtre Déjazet, 41 boulevard du Temple (Métro: République). Το θέατρο Déjazet είναι εγγεγραμμένο στη λίστα με τα Ιστορικά Μνημεία της Γαλλίας από το 1990 και θεωρείται ένα από τα πιο ιστορικά θέατρα στο Παρίσι.

 

Μοιράσου μας