Ονομασία: arrondissement du Louvre.

Πληθυσμός: ≈17 443 κάτοικοι.

Πρόσβαση: Métro 1, 4, 7, 11 και RER A, B, D.

Απόλυτα ασφαλές για τους ταξιδιώτες.

Αξιοθέατα: Arc de Triomphe du Carrousel, Comédie-Française, Musée de la Mode et du Textile, Musée du Louvre, jardin des Tuileries, Galerie nationale du Jeu de Paume, Galerie Véro-Dodat, Musée Grévin – Forum des Halles, Musée du Barreau de Paris, Musée des Lunettes et Lorgnettes Pierre Marly, Musée de la Publicité, Palais Royal, La Sainte-Chapelle, La Samaritaine, Musée de la Orangerie, place Vendôme, κ.α.

jardin-des-tuileries-parisi
Κήποι Tuileries (Jardin des Tuileries), Παρίσι.

 


To ιστορικό κέντρο.

 

Το 1o διαμέρισμα βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού και είναι σίγουρα ένα από τα πιο ιστορικά. Αποκαλείται και ως διαμέρισμα του Λούβρου, λόγω του ομώνυμου μουσείου, το όποιο πρέπει απαραιτήτως να επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο Παρίσι. Παρά το γεγονός ότι είναι ένα από τα μικρότερα σε έκταση διαμερίσματα στο Παρίσι, θα χρειαστείτε αρκετό χρόνο για να το γυρίσετε, γιατί περιλαμβάνει μερικά από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης. Μουσεία, ανάκτορα, πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφέ “πρώτης γραμμής” σας περιμένουν εκεί.

Πρόκειται για ένα από τα πιο κοσμικά και τουριστικά διαμερίσματα στο Παρίσι με πολλαπλά σημεία ενδιαφέροντος για κάθε ταξιδιώτη.
Σημεία ενδιαφέροντος.

 

Το μουσείο του Λούβρου (Métro: Palais Royal/Louvre). Ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μουσεία του κόσμου.  Μια κοιτίδα πολιτισμού με έργα ανεκτίμητης αξίας. Είναι ένα μουσείο που δεν γυρίζεται σε 2-3 ώρες και αν θέλετε να το γνωρίσετε θα χρειαστεί να αφιερώσετε τουλάχιστον μια μέρα εκεί. Για να αποφύγετε τις ουρές και την αναμονή καλό θα είναι να έχετε προμηθευτεί τα εισιτήρια σας από πριν και να πάτε όσο το δυνατόν νωρίτερα, σε κάθε άλλη περίπτωση οπλιστείτε με υπομονή γιατί αξίζει.

 

Le Palais Royal (Métro 1, 7: Palais Royal – Musée du Louvre). To άλλοτε βασιλικό ανάκτορο του Λουδοβίκου ‘ΙΔ με τους βασιλικούς του κήπους είναι ένας ακόμη πόλος έλξης στην καρδιά του Παρισιού.

 

Jardin des Tuileries (Métro 1: Tuileries). Μία όαση πράσινου στο κέντρο του Παρισιού. Οι κήποι Tuileries εκτείνονται από το μουσείο του Λούβρου ως την Place de la Concorde και είναι ανοικτοί για το κοινό δωρεάν.

 

Musée de la Orangerie (Métro 1: Tuileries). Άλλο ένα εξαιρετικό μουσείο. Βρίσκεται μέσα στους κήπους Tuileries και αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική επιλογή. Στα υπερμεγέθη δωμάτια αυτού του μουσείου θα βρείτε μοναδικά έργα μεγάλων ιμπρεσιονιστών όπως Κλοντ Μονέ, Αντουάν Ρενουάρ, Πολ Σεζάν, Ζαν-Ζακ Ρουσό καθώς και πίνακες του Πάμπλο Πικάσο.

 

Sainte-Chapelle (Métro 4: Cité). Το Άγιο Παρεκκλήσι ή Σαιντ Σαπέλ βρίσκεται στο île de la Cité, δίπλα στο υπουργείο δικαιοσύνης (Palais de Justice) και πρόκειται για ένα αριστούργημα μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής Γοτθικού ρυθμού, που χτίστηκε το 1248.

Μοιράσου μας