Ονομασία: arrondissement des Buttes-Chaumont.

Πληθυσμός: ≈186 090 κάτοικοι.

Πρόσβαση: Métro 2, 3, 5, 7, 11 και RER E.

Ασφαλές για τους ταξιδιώτες.

Αξιοθέατα: La cité des sciences et de l’industrie, Musée de la musique, Cité des Enfants, Canal de l’Ourcq, Parc de la Vilette, κ.α.

cite-des-sciences-et-de-l-industrie-parisi

Cité des Sciences et de l’Industrie, Παρίσι.


Το οικογενειακό.

 

Το 19ο διαμέρισμα είναι ένα τμήμα του Παρισιού που δεν θεωρείται τουριστικό.  Στο 19ο διαμέρισμα δεν θα βρείτε πολλά τουριστικά αξιοθέατα, παρά μόνο το αγνό αυθεντικό Παρίσι και μια μοναδική hi-tech πολιτεία αφιερωμένη στις Επιστήμες και την Τεχνολογία (Cité des Sciences et de l’Industrie) μέσα στο πάρκο της Βιλέτ (Parc de la Villette).

Το πάρκο της Βιλέτ είναι το ιδανικό μέρος για τον Κυριακάτικο σας περίπατο, καλύπτει τεράστια έκταση 55 εκταρίων ειδικά διαμορφωμένη σε πάρκο ψυχαγωγίας, με κήπους, παιδικές χαρές, καφετέριες και χώρους προβολής των τεχνών και των επιστημών.

Εκτός από το δημοφιλές πάρκο της Βιλέτ, στο 19ο διαμέρισμα υπάρχει και ένα από τα πιο γραφικά μη τουριστικά πάρκα της πόλης, το Parc des Buttes Chaumont, που θα σας μαγέψει.
Σημεία ενδιαφέροντος.

 

Cité des Sciences et de l’Industrie, 30 avenue Corentin-Cariou (Métro: Porte de la Villette). Η φουτουριστική πόλη των Επιστημών και της Βιομηχανίας βρίσκεται στο μεγάλο πάρκο ψυχαγωγίας Parc de la Vilette και είναι ένα εντυπωσιακό συγκρότημα αφιερωμένο στις επιστήμες και στην τεχνολογία. Λάτρεις της τεχνολογίας και των επιστημών ή μη, θα μείνετε με το στόμα ανοικτό, όταν το επισκεφτείτε. Η Cité des Sciences et de l’Industrie φιλοξενεί περίπου 7,000,000 επισκέπτες κάθε χρόνο και θεωρείται ένα από τα καλύτερα Τεχνολογικά μουσεία του κόσμου.

 

Parc des Buttes Chaumont (Métro: Buttes Chaumont). Ένα πάρκο βγαλμένο από πίνακα ζωγραφικής, που δεν αναφέρεται σε ταξιδιωτικούς οδηγούς.

Μοιράσου μας