Ονομασία: arrondissement de l’Observatoire.

Πληθυσμός: ≈140 317 κάτοικοι.

Πρόσβαση: Métro 4, 6, 12, 13 και RER B.

Απόλυτα ασφαλές για τους ταξιδιώτες.

Αξιοθέατα: Tour Montparnasse, Cimetière Montparnasse, Catacombes de Paris, Chapelle Sainte-Jeanne-d’Arc de Paris, Observatoire de Paris, Monument Balzac, Hôtel de Massa, Fondation Cartier pour l’art contemporain, κ.α.

tour-montparnasse-paris

Εντυπωσιακή λήψη από τον πύργο Montparnasse, λίγο πριν την καταιγίδα, Παρίσι.


Το σύγχρονο

Στο 14ο διαμέρισμα δεσπόζει ο πύργος του Μονπαρνάς (Tour Montparnasse) και αποτελείται κατά κύριο λόγο από κατοικίες νεότερης κατασκευής και γραφεία. Παρά ταύτα, αριθμεί 7 θέατρα, ισάριθμους κινηματογράφους καθώς και αρκετά καλά μπιστρό.

Αξιόλογα σημεία ενδιαφέροντος δεν λείπουν ούτε από αυτό το διαμέρισμα με δημοφιλέστερα τις Κατακόμβες του Παρισιού, το πάρκο Montsouris και το Διεθνές Παρατηρητήριο του Παρισιού, το δεύτερο διάσημο κοιμητήριο στο Παρίσι, το Cimetière Montparnasse, κ.α.
Σημεία ενδιαφέροντος

Les Catacombes de Paris, 1 avenue du colonel Henri Rol-Tanguy (Métro 4, 6: Denfert Rochereau). Οι κατακόμβες του Παρισιού είναι ένα αχανές δίκτυο εγκαταλελειμμένων στοών ορυχείων κάτω από τη γαλλική πρωτεύουσα. Άρχισε να χρησιμοποιείται τη δεκαετία του 1780 ως οστεοφυλάκιο και κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα άνοιξε για πρώτη φόρα για το κοινό. Στη σημερινή τους μορφή οι κατακόμβες είναι διακοσμημένες με τα οστά και τις νεκροκεφαλές περίπου 6.000.000 άτυχων Παριζιάνων και λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας παρουσιάζουν αυξανόμενο ενδιαφέρον από τους τουρίστες.

Tour Montparnasse (Métro: Montparnasse – Bienvenüe)Ο πύργος του Μονπαρνάς εγκαινιάστηκε το 1973 και είναι ο τελευταίος ουρανοξύστης που χτίστηκε στο Παρίσι, μέχρι σήμερα. Διαθέτει 59 ορόφους και είναι το ψηλότερο κτήριο στο Παρίσι μετά τον πύργο του Άιφελ. Στεγάζει γραφεία, μαγαζιά και εστιατόρια και προσφέρει μοναδική θέα στο Παρίσι. 

L’Observatoire de Paris, 61, Ave. de l’Observatoire, entrée: 77, Avenue Denfert-Rochereau (RER B: Denfert Rochereau, Métro: Port-Royal ή Denfert-Rochereau). Πρόκειται για το πρώτο Παρατηρητήριο Αστρονομίας της Γαλλίας και ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη.

Parc Montsouris, boulevard Jourdan (RER: Cité-Universitaire). Το πάρκο Montsouris είναι άλλο ένα πολύ γραφικό πάρκο του Παρισιού.  Εκτείνεται σε 15 εκτάρια και περιλαμβάνει πάνω από 1500 δέντρα και λουλούδια.

Hôtel de Massa, 38 Rue du Faubourg Saint-Jacques. Πρόκειται για ένα μεγαλόπρεπο παλιό αρχοντικό σπίτι, το οποίο ωστόσο με την πρώτη μάτια δεν φαντάζει ιδιαίτερα ξεχωριστό. Η ιδιαιτερότητα του είναι ότι χτίστηκε το 1777, όχι εκεί που είναι τώρα αλλά στη Champs Elysées!. Κάνε κλικ στον σύνδεσμο για να μάθεις την ιστορία του.

Μοιράσου μας