Μετάβαση στην Disneyland. Πώς θα πάω 🚝❓

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε διεξοδικά όλους τους πιθανούς τρόπους μετάβασης στην Ντίσνεϋλαντ, έχοντας ως σημείο αφετηρίας είτε κάποιο από τα αεροδρόμια του Παρισιού, είτε το κέντρο της πρωτεύουσας. Έτσι, θα είστε απόλυτα έτοιμοι και καλύτερα προετοιμασμένοι για ένα ευχάριστο ταξίδι χωρίς απρόοπτα. 

Αν δεν έχετε κλείσει ακόμα τα αεροπορικά εισιτήρια, επιλέξτε εδώ για να δείτε τις τιμές για τον μήνα που σας ενδιαφέρει ✈.

Αν δεν θέλετε να μπλέξετε με τα μεταφορικά μέσα, υπάρχει η δυνατότητα κράτησης ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω το αξιόπιστου Tiqets, το οποίο συμπεριλαμβάνει την είσοδο στη Disneyland Paris καθώς τη μεταφορας σας από και το Παρίσι (μετ’επιστροφής) με πούλμαν. Για περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ 👈 🚌

Επιλέξτε το αεροδρόμιο που σας ενδιαφέρει  👇

Μετάβαση στην Disneyland από το αεροδρόμιο Charles De Gaulle (CDG)

Το Charles de Gaulle είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Παρισιού και το αεροδρόμιο που πραγματοποιούνται οι περισσότερες πτήσεις από και προς την Ελλάδα. Φτάνοντας εκεί θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για ένα αχανές αεροδρόμιο, αλλά μην πανικοβληθείτε, το μόνο που θα χρειαστεί είναι να κρατήσετε τα μάτια σας ανοικτά και να ακολουθείτε τις πινακίδες. Έχοντας ως σημείο εκκίνησης το αεροδρόμιο CDG μπορείτε να μεταβείτε στην Disneyland με τους ακόλουθους τρόπους:

 

Με RER (συνολικός χρόνος ταξιδιού 70′-80′) 

Το RER είναι ο αντίστοιχος προαστιακός του Παρισιού και θεωρείται ο πιο οικονομικός τρόπος για να μεταβείτε στην Disneyland Paris. Οι σταθμοί του RER στο Charles de Gaulle βρίσκονται στα Terminals 2 και 3.

 

Aν προσγειωθείτε στο Terminal 2 ή στο Terminal 3, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις πινακίδες Paris by train – RER μέχρι να καταλήξετε στον σταθμό του RER.

 

Aν προσγειωθείτε στο Terminal 1, θα ψάξετε για να εντοπίσετε και θα ακολουθήσετε τις πινακίδες που οδηγούν στο CDGVAL shuttle. Το CDGVAL shuttle είναι ένα μικρό εσωτερικό τρενάκι του αεροδρομίου Charles de Gaulle, που χρησιμοποιείται για τις μετακινήσεις από το ένα terminal στο άλλο και φυσικά είναι δωρεάν. Θα πάρετε το shuttle και θα κατεβείτε στη στάση Terminal 3 – Roissypole, όπου βρίσκεται και ο σταθμός του RER Β, του τρένου που θα σας πάει πρώτα στο Παρίσι και έπειτα με μια απλή αλλαγή στην Disneyland.

navettes-cdg-paris

Όταν φτάσετε στον σταθμό του RER θα χρειαστεί να βγάλετε εισιτήρια. Για τα εισιτήρια του RER, θα επιλέξετε ως προορισμό σας τον σταθμό Marne-la-Vallée — Chessy (MLV Chessy).

Θα πάρετε το RER B και θα κατεβείτε στον σταθμό Châtelet – Les Halles. Εκεί θα κάνετε την αλλαγή και θα πάρετε το RER A με προορισμό το Marne-la-Vallée — Chessy, όπου βρίσκεται και η Disneyland.

Προσοχή. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε εκ νέου εισιτήριο, γιατί έχετε ήδη προπληρώσει και τις δύο διαδρομές CDG -> Châtelet – Les Halles και Châtelet – Les Halles-> Marne-la-Vallée — Chessy.

Θα κατεβείτε στο Marne-la-Vallée — Chessy και μόλις βγείτε από τον σταθμό θα αντικρίσετε μπροστά σας την είσοδο των πάρκων. Συγχαρητήρια, φτάσατε! Τα λεωφορεία για τα ξενοδοχεία βρίσκονται επίσης έξω από τον σταθμό και η μετάβαση στα ξενοδοχεία της Disney είναι δωρεάν.

Με Magical Shuttle (συνολικός χρόνος ταξιδιού 50′-60′)

Το Magical Shuttle (ή VEA) είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο κόκκινο πούλμαν που εκτελεί απευθείας δρομολόγια από όλα τα αεροδρόμια του Παρισιού προς την Disneyland και τούμπαλιν. To μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις πινακίδες στο αεροδρόμιο που οδηγούν στο Magical Shuttle. Το εισιτήριο για τους ενήλικες κοστίζει 23 ευρώ και μπορείτε να το κλείσετε από εδώ.

Με ιδιωτικό shuttle (συνολικός χρόνος ταξιδιού 40′-45′)

Αν είστε πάνω από 2 άτομα ίσως συμφέρει να μισθώσετε ιδιωτικό van με οδηγό για την μεταφορά σας από και προς την Disneyland ή το Παρίσι. Σε αυτή την περίπτωση το συνολικό κόστος ίσως είναι μικρότερο από το Magical shuttle, αυτό εξαρτάται βέβαια από την περίοδο και τη ζήτηση. Το πλεονέκτημα είναι ό,τι επιλέγετε εσείς τις ώρες που επιθυμείτε να σας παραλάβουν από το αεροδρόμιο και το ταξίδι σας είναι πολύ πιο γρήγορο και άνετο. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες εδώ. Υπάρχουν δεκάδες διαθέσιμα πακέτα απο την Tiquets.

Με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο

Αν επιθυμείτε μεγαλύτερο βαθμό αυτονομίας και ευελιξίας, η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι μονόδρομος.

Μετάβαση στην Disneyland από το αεροδρόμιο Orly (ORY)

Με RER (συνολικός χρόνος ταξιδιού 80′-90′)

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το RER (προαστιακός) για την μεταφορά σας στην Disneyland. Σε αυτή την περίπτωση υπολογίστε ότι θα χρειαστείτε περίπου 1.30+ ώρα για να φτάσετε, γιατί δυστυχώς δεν υπάρχουν απευθείας RER από το Orly προς την Disneyland.

Πρώτα θα πάρετε το μικρό τρενάκι του αεροδρομίου OrlyVal, που ενώνει το αεροδρόμιο Orly με το Παρίσι. Θα κατεβείτε στον σταθμό Antony. 

Στον σταθμό Antony θα πάρετε το RER B με προορισμό τον κεντρικό σταθμό του Παρισιού Châtelet – Les Halles

Όταν φτάσετε στο Châtelet – Les Halles, θα αλλάξετε τρένο και θα πάρετε το RER A με προορισμό τον σταθμό Marne-la-Vallée — Chessy (MLV Chessy)όπου βρίσκεται και η Disneyland.

Για να δείτε τις ώρες και όλα τα πιθανά δρομολόγια για μετάβαση με RER επιλέξτε εδώ.

Με Magical Shuttle (συνολικός χρόνος ταξιδιού 50′-60′)

Ο πιο εύκολος τρόπος για να μεταβείτε από το Orly στο Marne-la-Vallée, όπου βρίσκεται η Disneyland είναι με το Magical shuttle,  το ειδικά διαμορφωμένο κόκκινο πούλμαν που εκτελεί απευθείας δρομολόγια από όλα τα αεροδρόμια του Παρισιού προς την Disneyland και τούμπαλιν. Για πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια και κρατήσεις κάντε κλικ εδώ.

Με ιδιωτικό shuttle (συνολικός χρόνος ταξιδιού 40′-45′)

Αν είστε πάνω από 3 άτομα συμφέρει να μισθώσετε ιδιωτικό λεωφορείο με οδηγό για την μεταφορά σας από και προς την Disneyland. Σε αυτή την περίπτωση το συνολικό κόστος είναι μικρότερο από το Magical shuttle, επιλέγετε εσείς τις ώρες που επιθυμείτε να σας παραλάβουν από το αεροδρόμιο και το ταξίδι σας είναι πολύ πιο γρήγορο και άνετο. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες εδώ.

Μετάβαση στην Disneyland από το αεροδρόμιο Beauvais (BVA)

Το Beauvais είναι το τρίτο και μικρότερο αεροδρόμιο του Παρισιού. Βρίσκεται σε απόσταση 88 χιλιομέτρων από το Παρίσι και 130 χιλιομέτρων από την Disneyland. Η μετάβαση από το αεροδρόμιο στο Παρίσι γίνεται οδικώς και δυστυχώς δεν υπάρχουν απευθείας δρομολόγια προς την Disneyland.

Όμως, σε περίπτωση που είστε πάνω από 3 άτομα, προτείνεται ως ιδανική λύση να μισθώσετε ένα shuttle (μικρό ιδιωτικό λεωφορείο με οδηγό), το οποίο θα σας παραλάβει απ’το σημείο και την ώρα που θα επιλέξετε και θα σας μεταφέρει άνετα στον προορισμό σας. Τα ιδιωτικά shuttle είναι πολύ διαδεδομένα στην Γαλλία και ανάλογα με τον αριθμό των επιβατών προσφέρουν εξαιρετικές τιμές.

Διαφορετικά, μπορείτε να πάρετε το shuttle του αεροδρομίου, που θα σας μεταφέρει στο Παρίσι – Porte Maillot. To κόστος είναι 15,90€, αν το κλείσετε online και 17€, αν το κλείσετε στο αεροδρόμιο και μπορείτε να κάνετε κρατήσεις εδώ.

Όταν φτάσετε στο Porte Maillot, θα πάρετε τη γραμμή 1 του μετρό με κατεύθυνση Château de Vincennes και θα κατεβείτε στη στάση Charles De Gaulle Etoile. 

Στο Charles De Gaulle Etoile θα πάρετε το RER A με κατεύθυνση Marne-la-Vallée — Chessy (MLV Chessy), όπου βρίσκεται και η Disneyland.

Για κρατήσεις και εισιτήρια 😎

Διαβάστε επισησ 👇

disneyland-sleeping-beauty-castle-paris

Εισιτήρια, κρατήσεις, πληροφορίες

Πως θα βρέιτε φθηνά εισιτήρια; Ποτε είναι η καλύτερη περιοδος για να επικτεφτείτε τη Disneyland

metavash-disneyland-paris

Μετάβαση στη Disneyland

Πως θα πάτε, με αυτοκίνητο, RER, λεωφορείο. Αναλυτικές πληροφορίες

Μεταβαση απο το Παρίσι στην Eurodisney

Χρήσιμες πληροφορίες

Γενικές πληροφορίες για τη Disneyland, ώρες λειτουργίας, πάρκινγκ, πρόσβαση για ΑΜΕΑ και άλλα

disneyland-paris-hotel-times

Ξενοδοχεία στη Disney

Που θα μείνετε και ποιες οι διαφορές μεταξύ των ξενοδοχείων. Παρουσίαση, τιμές, πως θα κάνετε κράτηση

b&b-hotel-disneyland-parisi

Αλλα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία

Οδηγός με όλα τα ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά στα πάρκα

disneyland-plan-francais

Οδηγός για τα πάρκα και τα παιχνίδια

Πληροφορίες για τα πάρκα και τα παιχνίδια

παρέλαση-ντισνευλαντ-στο-παρισι

Tips για οικονομική διαμονή στην Disneyland 😉

6 χρήσιμα τιπς για να γλιτώσετε 💲

Μοιράσου μας