Η Αψίδα του Θριάμβου Μεταμορφώνεται Για Ένα Μεγαλειώδες Πρότζεκτ 🤩

αναρτήθηκε σε: Αψίδα του Θριάμβου, Παρίσι | 0
αψιδα του θριαμβου

Στα πλαίσια της έκθεσης-αφιέρωμα στα έργα των Christo και Jeanne-Claude του ιδρύματος Pompidou (18/03/2020 – 15/06/2020), η εμβληματική αψίδα του θριάμβου στο Παρίσι αναμένεται να καλυφθεί εξ’ολοκλήρου με 25000 τετραγωνικά μέτρα ανακυκλωμένου υφάσματος σ’ένα μνημειώδες πρότζεκτ.

Το πρότζεκτ ονομάζεται « L’ Arc de Triomphe, Wrapped ».

Τα αποκαλυπτήρια θα λάβουν χώρα στις 19 Σεπτεμβρίου 2020 και η αψίδα θα παραμένει « ντυμένη » για 16 μέρες, μέχρι τις 4 Οκτώβρη 2020.

Οι μυημένοι στην τέχνη των Cristo και Jeanne-Claude θα γνωρίζουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι καλλιτέχνες παρεμβαίνουν εικαστικά σε πόλεις και μνημεία. Στο παρελθόν έχουν πραγματοποιήσει ανάλογου ύφους έργα στο Σίδνευ, στο Κολοράντο, στο Μαϊάμι, στο Λονδίνο, ενώ το 1985 είχαν πραγματοποιήσει ένα ανάλογο έργο στη γέφυρα Pont-Neuf στο Παρίσι.

35 χρόνια μέτα μετα την εικαστική παρέμβαση στη Pont-Neuf, ο Christo επιστρέφει στο Παρίσι γι’αυτό το μεγάλο πρότζεκτ- μόνος αυτή τη φορά, χωρίς την αγαπημένη του Jeanne-Claude, η οποία δεν είναι πλεόν εν ζωή.

Το έργο θα αυτοχρηματοδοτηθεί από τον ίδιο τον καλλιτέχνη και αποτελέι έναν εξαιρετικό λόγο για να προγραμματίσετε μια επίσκεψη στο Παρίσι μέσα στο 2020. 

L' Arc de Triomphe, Wrapped

Αψιδα του θριαμβου στο Παρισι
Αψιδα του θριαμβου μεταμορφωση
Μοιράσου μας

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.