Ονομασία: arrondissement de l’Hôtel-de-Ville.

Πληθυσμός: ≈27 887 κάτοικοι.

Πρόσβαση: Métro 1, 4, 5, 7, 8, 11, 14.

Απόλυτα ασφαλές για τους ταξιδιώτες.

Αξιοθέατα: Cathédrale Notre-Dame de Paris, Église Saint-Gervais-Saint-Protais de Paris, Église Saint-Louis-en-l’Île, Centre national d’art et de culture Georges-Pompidou (CNAC), Bibliothèque historique de la ville de Paris (BHVP), Pavillon de l’Arsenal, Colonne de Juillet, Place des Vosges, Place de l’Hôtel-de-Ville – Esplanade de la Libération.

notre-dame-parisi
Καθεδρικός Notre-Dame de Paris, Παρίσι.

Η καρδιά του Παρισιού

 

Το 4ο διαμέρισμα είναι ένα αγαπημένο διαμέρισμα των Παριζιάνων. Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και τουριστικά μέρη της πόλης, στο οποίο όπου και να γυρίσεις το κεφάλι σου υπάρχει κάτι αξιόλογο για να παρατηρήσεις.
 
Πλήθος μνημείων και αξιοθέατων κοσμούν κάθε πιθαμή του 4ου διαμερίσματος με εξέχοντα τον καθεδρικό Notre-Dame de Paris (γνωστή και ως Παναγία των Παρισίων), το Hôtel de Ville (το δημαρχείο του Παρισιού), το κέντρο μοντέρνας τέχνης Georges Pompidou και την αρχαιότερη πλατεία στο Παρίσι, την Place des Vosges.
Σημεία ενδιαφέροντος

 

Notre-Dame de Paris, Ile de la Cité, Place du Parvis Notre Dame (Métro: Cité, Saint Michel, châtelet). Ο ιστορικός καθεδρικός Notre-Dame de Paris βρίσκεται πάνω στη νησίδα ile de la Cité και αποτελεί σημείο αναφορά για ολόκληρο το Παρίσι. Είναι Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO κι ένας από τους ομορφότερους ναούς παγκοσμίως. Η επίσκεψη στον καθεδρικό επιβάλλεται και η είσοδος στο ναό είναι δωρεάν.

 

Centre Georges Pompidou (Centre Beaubourg, musée national d’Art Moderne), Place George Pompidou (Métro: Rambuteau). Ένα κέντρο σύγχρονης τέχνης διαφορετικό από τα άλλα. Η ριζοσπαστική αρχιτεκτονική του κτιρίου είναι το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε και θα σας εξάψει την φαντασία. Στο εσωτερικό του θα βρείτε πληθώρα μοναδικών εκθεμάτων μοντέρνας τέχνης και πολλές διαδραστικές δραστηριότητες.
Ανάμεσα στα εκθέματα θα βρείτε και το πιο διάσημο ουρητήριο(!) στον κόσμο. Διαβάστε την ιστορία του εδώ.

 

Hôtel de Ville, Place de la Hôtel de Ville (Métro: Hôtel de Ville (1, 11)). Το δημαρχείο της πόλης (Hôtel de Ville) είναι ένα κτήριο μοναδικής αισθητικής στο εσωτερικό και στον περιβάλλοντα χώρο του οποίου λαμβάνουν χώρα πλήθος εκδηλώσεων όλο το χρόνο.

 

Place des Vosges. Είναι ίσως η ομορφότερη πλατεία στο Παρίσι και ένα μέρος που λατρεύεται από πολλούς συγγραφείς παγκοσμίως, μιας και η συγκεκριμένη πλατεία αναφέρεται σε μεγάλο πλήθος δοκιμίων, τραγουδιών και ποιημάτων. Εκεί βρίσκεται και το σπίτι του Victor Hugo (Maison de Victor Hugo, 6 Place des Vosges (Métro: Saint-Paul, Bastille).

 

Le Marais. To Μαρέ είναι μια παλιά εβραϊκή συνοικία και ίσως η πιο όμορφη και τουριστική συνοικία στο Παρίσι. Εκεί θα βρείτε πολλά καταστήματα, εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία στοιβαγμένα μέσα σε γραφικά σοκάκια που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Ιδανικό μέρος για περιπάτους, φαγητό, γλυκό και shopping.