Ονομασία: arrondissement de l’Opéra

Πληθυσμός: ≈60 120 κάτοικοι.

Πρόσβαση: Métro 2, 3, 7, 8, 9, 12, 13, 14 και RER A, E.

Απόλυτα ασφαλές για τους ταξιδιώτες.

Αξιοθέατα: Opéra Garnier, Folies Bergère, Musée Grévin, Musée de la vie romantique, Musée Gustave-Moreau, κ.α.

operagarnier-paris

Το μεγαλοπρεπές εσωτερικό του Palais Garnier, Παρίσι.


Το εμπορικό

 

Το 9ο διαμέρισμα είναι ένα διαμέρισμα με πολλά θέατρα, καταστήματα, καφέ και εστιατόρια. Είναι το διαμέρισμα που προτιμούν οι Παριζιάνοι για να κάνουν τις αγορές τους, με πολλά διαφορετικά είδη εμπορικών καταστημάτων και καλύτερες τιμές σε σύγκριση με τους πιο τουριστικούς τομείς του Παρισιού. Στο 9ο διαμέρισμα δεσπόζει το κτίριο της όπερας Garnier και το παγκοσμίως γνωστό εμπορικό κέντρο των Galleries Lafayette.
Σημεία ενδιαφέροντος

 
Palais Garnier, place de l’Opéra (Métro: Opéra). Το παλέ Γκαρνιέ είναι ένα εκπληκτικό κτήριο τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Το θέατρο αποκαλείται και Opéra Garnier και ιστορικά είναι γνωστό ως Opéra de Paris (Όπερα του Παρισιού) ή πιο απλά Opéra, καθώς ήταν η πρωταρχική λυρική σκηνή στο Παρίσι, αλλά και έδρα του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, μέχρι το 1989, όταν η Opéra Bastille άνοιξε τις πύλες της στην περιοχή της Βαστίλλης. Οι μουσικόφιλοι και οι φίλοι της Κλασσικής μουσικής δεν πρέπει να χάσουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια παράσταση μέσα σ’αυτόν τον ναό της μουσικής. Η αίσθηση είναι μοναδική.

 

Musée Grévin, 10 Boulevard Montmartre (Métro: Grands Boulevards). To μουσείο Grévin είναι ένα μουσείο με κέρινα ομοιώματα υψηλής ποιότητας. Η γαλλική έκδοση του περίφημου Madame Tussauds είναι το κατάλληλο μέρος, αν θέλετε να φωτογραφηθείτε δίπλα στον Zinedine Zidane, τον Mickael Jackson κ.α.

 

Galeries Lafayette, 40 blvd Haussmann (Métro: Chaussée d’Antin – La Fayette). Το ιστορικό εμπορικό κέντρο του Παρισιού Galeries Lafayette εδρεύει εκεί από το 1895. Ακόμα και αν δεν επιθυμείτε να ψωνίσετε, μπορείτε να ανεβείτε στην ταράτσα του κτηρίου, που προσφέρει μοναδική θέα στο Παρίσι.

 

Printemps, 64 blvd Haussmann. Ακόμα ένα ιστορικό εμπορικό κέντρο. Πρόκειται για το αντίπαλο δέος των Galleries Lafayette, αλλά σε πιο αριστοκρατικό. 

Μοιράσου μας