Ονομασία: arrondissement du Panthéon.

Πληθυσμός: ≈60 800 κάτοικοι.

Πρόσβαση: Métro 4, 5, 7, 10 και RER B, C.

Απόλυτα ασφαλές για τους ταξιδιώτες.

Αξιοθέατα: Panthéon, Grande Mosquée de Paris, Église Saint-Séverin, Église Saint-Étienne-du-Mont, La Sorbonne, Jardin des plantes de Paris, Muséum national d’histoire naturelle (MNHN), Institut du monde arabe (IMA), κ.α.

sorbonna-paris-pic
Παρεκκλήσι Sainte-Ursule de la Sorbonne, Παρίσι.

 


Το ετερόκλητο

 
To 5o διαμέρισμα είναι ένα κατεξοχήν φοιτητικό-νεανικό διαμέρισμα και το μέρος που εδρεύει το περίφημο πανεπιστήμιο της Σορβόνης. Είναι ένα πολύ ετερόκλητο διαμέρισμα μ’ένα μοναδικό χαρακτηριστικό σε σύγκριση με τα υπόλοιπα γεωγραφικά διαμερίσματα στο Παρίσι.
 
Από τη μία μεριά περιλαμβάνει το Quartier-Latin, τη Λατινική συνοικία του Παρισιού που είναι μια κατεξοχήν φοιτητική, δημοφιλής και πολύ τουριστική συνοικία και από την άλλη το Πάνθεον και την οδό Soufflot που είναι ένας από του πιο ακριβούς και σικ δρόμους στο Παρίσι.
 
Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα μοναδικό μείγμα. Όπως όλα τα διαμερίσματα στο Παρίσι, έτσι και το 5ο διαμέρισμα παρουσιάζει μεγάλο αριθμό αξιοθέατων με κυριότερα το Πάνθεον (Panthéon) και τον βοτανικό κήπο Jardin des Plantes, που μεταξύ άλλων φιλοξενεί και το υπέροχο μουσείο Φυσικής Ιστορίας (Musée National d’Histoire Naturelle).
Σημεία ενδιαφέροντος

 

Panthéon, Place du Panthéon (Métro: Cardinal Lemoine). Ένα κτίριο μοναδικής αισθητικής όπου φυλάσσονται οι σωροί σπουδαίων προσωπικοτήτων της Γαλλίας όπως ο Βολτέρος, ο Ζαν-Ζακ Ρουσό, ο Εμίλ Ζολά, ο Βικτόρ Ουγκό, το ζεύγος Κιουρί, ο Βίκτορ Ουγκώ κ.α. Το κτίριο εκτός των άλλων προσφέρει και μοναδική θέα στο Παρίσι.

 

Jardin des Plantes, (Métro: Jussieu, Gare d’Austerlitz, Censier-Daubenton). Ο βοτανικός κήπος Jardin des Plantes είναι ένας πνεύμονας πράσινου στο κέντρο της πόλης με έκταση 23,5 εκτάρια και πάνω από 10.000 είδη φυτών. Μέσα στο πάρκο εδρεύει το Εθνικό μουσείο Φυσικής Ιστορίας (Musée National d’Histoire Naturelle), ένας μικρός ζωολογικός κήπος όπως και το μουσείο παλαιοντολογίας και ανατομίας (Galerie de paléontologie et d’anatomie comparée) .
Διαβάστε επίσης για υπόλοιπα πάρκα στο Παρίσι, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο.
 

Grande Mosquée de Paris, 6 rue Georges-Desplas. Είναι το αρχαιότερο τζαμί στη Γαλλία και αποτελεί ένα μνημείο ξεχωριστής σημασίας για την μουσουλμανική κοινότητα του κόσμου.

 

 Institut du monde arabe,  place Mohammed-V. Το ινστιτούτο του Αραβικού κόσμου είναι ένα ξεχωριστό κτίριο μοναδικής αισθητικής με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εκθέσεις σχετικά με την εξέλιξη και ιστορία του αραβικού πολιτισμού.

 

Μοιράσου μας