Ονομασία: arrondissement de la Bourse.

Πληθυσμός: ≈22 927 κάτοικοι.

Πρόσβαση: Métro 3, 4, 7, 8, 9.

Απόλυτα ασφαλές για τους ταξιδιώτες.

Αξιοθέατα: Palais Brongniart, Bibliothèque Nationale de France – Site Richelieu, Théâtre national de l’Opéra-Comique, Basilique Notre-Dame-des-Victoires de Paris, place des Victoires, Passage Choiseul, Galerie Vivienne, κ.α.

galerie-vivienne-parisi
Galerie Vivienne, Παρίσι.

Το παλαιό οικονομικό κέντρο.

Το διαμέρισμα όπου εδρεύει το Palais Brongniart, το άλλοτε χρηματιστήριο της Γαλλίας, εξ’ου και η ονομασία “το διαμέρισμα του χρηματιστηρίου” (arrondissement de la Bourse). Και μπορεί το γαλλικό χρηματιστήριο να μην εδρεύει πλέον εκεί, αλλά το ιδιαίτερο κτίριο Κορινθιακού ρυθμού που το φιλοξενούσε παραμένει και χρησιμοποιείται ως εκθεσιακός χώρος.

Εκτός αυτού, τo 2ο διαμέρισμα δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ταξιδιώτη σε σύγκριση με τα γειτονικά κεντρικά διαμερίσματα που βρίθουν από αξιοθέατα και μουσεία. Πάρα ταύτα παραμένει ένα γραφικό κομμάτι του κέντρου του Παρισιού με πολλές ενδιαφέρουσες κρυμμένες στοές και σημείο αναφοράς την επιβλητική εθνική βιβλιοθήκη Ρισελιέ.

 

Σημεία ενδιαφέροντος

 

La Bibliothèque Nationale de France – Site Richelieu, 58 rue Richelieu (Métro: Bourse or Palais-Royal). Πρόκειται για το ένα από τα τέσσερα παραρτήματα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας (το μεγαλύτερο βρίσκεται στο 13ο διαμέρισμα). Ξεχωρίζει για λόγω του εντυπωσιακού κεντρικού χώρου της βιβλιοθήκης, που αποτελείται από μια μεγάλη οβάλ αίθουσα με σταθμούς εργασίας για τους αναγνώστες, που θυμίζει Βρετανικό Πανεπιστήμιο.

 

Galerie Vivienne, 4 rue des Petits-Champs (Métro: Bourse). Πρόκειται για μια ιστορική στοά του Παρισιού. Μάλιστα, είναι εγγεγραμμένη στη μακρά λίστα με τα ιστορικά μνημεία της Γαλλίας. Μέσα στη στοά θα βρείτε μερικά από τα καλύτερα και ακριβότερα εστιατόρια και καταστήματα του Παρισιού. Εκεί, ο Jean-Paul Gautier άνοιξε το πρώτο του κατάστημα υψηλής ραπτικής, το οποίο λειτουργούσε μέχρι και το 2015.

 

Passage Choiseul, 40 rue des Petits-Champs (Métro: Quatre-Septembre). Είναι άλλη μια στοά στο 2ο διαμέρισμα που θεωρείται ιστορικό μνημείο της Γαλλίας. Έχει μήκος 190 μέτρων και μέσα θα βρείτε εστιατόρια, καταστήματα και καφέ.

 

Passage du Caire, place du Caire (Métro: Sentier). Πρόκειται για την μεγαλύτερη σε μήκος στοά του Παρισιού, με μήκος 360 μέτρων που όμως έχει χάσει την παλαιά της αίγλη και δεν παρουσιάζει πλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ταξιδιώτη. Μέσα στη στοά θα συναντήσετε κυρίως καταστήματα χονδρεμπορικής υφασμάτων.


Επίλέξτε εδώ για να διαβάσετε το αφιέρωμα μας για τις στοές του Παρισιού.

Μοιράσου μας