Ονομασία: arrondissement de Passy.

Πληθυσμός: ≈169 942 κάτοικοι.

Πρόσβαση: Métro 1, 2, 6, 9, 10.

Απόλυτα ασφαλές για τους ταξιδιώτες.

Αξιοθέατα: Cimetière de Passy, Maison de Balzac, Palais de Tokyo, Palais de Chaillot, Jardins du Trocadéro, Musée Marmottan, Musée en Herbe, Jardin d’Acclimatation, Parc des Princes, κ.α.

palais-trocadero-parisi

Palais de Chaillot, Παρίσι.


Chic et cher.

Tο 16ο διαμέρισμα περιλαμβάνει ένα ιδιαίτερα δημοφιλές τμήμα του Παρισιού. Θεωρείται το πιο πράσινο διαμέρισμα και το προτιμούν οι celebrities, οι τραγουδιστές και λοιπά δημόσια πρόσωπα για το καταφύγιο τους. Είναι εύκολα αντιληπτό ότι κι’ εδώ τα ενοίκια είναι λίγο (not!) τσιμπημένα.

Στο 16ο διαμέρισμα θα συναντήσετε το Παλέ ντε Σαγιό (Palais de Chaillot) με τους μαγευτικούς του κήπους (Jardins du Trocadéro), που χαρίζουν μοναδική θέα στον Πύργο του Άιφελ, εξαιρετικά μουσεία, τα γήπεδα που πραγματοποιείται το διεθνές τουρνουά τένις Roland Garos, το ποδοσφαιρικό γήπεδο της Paris Saint-Germain (Parc des Princes) και το δάσος της Βουλώνης.
Σημεία ενδιαφέροντος.

 

Palais de Chaillot (Métro: Trocadéro)Το καλύτερο σημείο για αναμνηστικές φωτογραφίες στο Παρίσι- με φόντο τους υπέροχους κήπους του Τροκαντερό και φυσικά τον Πύργο του Άιφελ. Το Παλέ ντε Σαγιό βρίσκεται στη θέση που έδρευε το παλάτι του Τροκαντερό (Palais du Trocadéro). Το 1937, το παλάτι του Τροκαντερό κατεδαφίστηκε για τη Διεθνή Έκθεση και αντικαταστάθηκε από το Παλέ ντε Σαγιό, που σήμερα φιλοξενεί δύο μουσεία, ένα ναυτικό και ένα μουσείο Εθνολογίας καθώς και ένα θέατρο.

 

Musée Marmottan, 2 rue Louis-Boilly (Métro: La Muette). Άλλο ένα μουσείο-στολίδι στο Παρίσι. Περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη συλλογή πινάκων του Claude Monet στον κόσμο καθώς και έργα των Édouard Manet, Pierre-Auguste Renoir, Berthe Morisot, Gustave Caillebotte και Paul Gauguin.

 

Parc des Princes (Métro 9: Porte de Saint-Cloud)Το γήπεδο της Paris Saint-Germain είναι ένα πολύ εντυπωσιακό ποδοσφαιρικό γήπεδο. Εδώ χτυπάει η καρδιά του Παρισιού κάθε Κυριακή.

 

Bois de Boulogne (Métro Porte Maillot)Το δάσος της Βουλώνης είναι μια πράσινη όαση 8.500 km² που προσφέρεται για περιπάτους, εξωτερικές δραστηριότητες και χαλάρωμα. Στην καρδιά του δάσους της Βουλώνης βρίσκεται ένας εξαιρετικός βοτανικός κήπος, το Parc de Bagatelle και στην ευρύτερη περιοχή του δάσους θα βρείτε 2 ιπποδρόμια, ένα πάρκο αναψυχής για παιδιά Jardin d’Acclimatation, καφετέριες και ένα από το καλύτερα εστιατόρια στο Παρίσι το Le Pré Catelan (route de Suresnes).

Μοιράσου μας