Ονομασία: arrondissement de Vaugirard.

Πληθυσμός: ≈238 190 κάτοικοι.

Πρόσβαση: Métro 4, 6, 8, 10, 12, 13 και RER C.

Απόλυτα ασφαλές για τους ταξιδιώτες.

Αξιοθέατα: Paris expo Porte de Versailles, Musée Pasteur, Musée Bourdelle, Musée Mendjisky, Musée Jean Moulin, Parc André-Citroën, Parc Georges Brassens, κ.α.

Front-de-Seine-paris-15eme-arrondissement

Βραδινή λήψη από την αριστερή όχθη του Σηκουάνα, Παρίσι.


Το ήσυχο.

 

Το 15ο διαμέρισμα είναι το μεγαλύτερο και το πιο πολυπληθές διαμέρισμα της πόλης και αποτελείται κατά κύριο λόγο από κατοικίες, ήσυχες συνοικίες και γραφικές γειτονιές.

Σε αυτήν την περιοχή ξεχωρίζουμε το μουσείο γλυπτικής Bourdelle και διεθνές εκθεσιακό κέντρο του Παρισιού (Paris Expo Porte de Versailles), το οποίο είναι το τέταρτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη και φιλοξενεί κάθε χρόνο μερικές περίπου 200 εκθέσεις και 7.500.000 επισκέπτες.
Σημεία ενδιαφέροντος.

 

Paris Expo Porte de Versailles, 1 place de la Porte de Versailles (Métro: Porte de Versailles)Ένα από τα μεγαλύτερα εκθεσιακά κέντρα της Ευρώπης που φιλοξενεί σημαντικά events και εκθέσεις όλο τον χρόνο.

 

Musée Bourdelle, 18 rue Antoine Bourdelle (Métro: Falguière). Ένα μουσείο με έργα του σπουδαίου γλύπτη Antoine Bourdelle, μαθητή του Auguste Rodin και πρωτοπόρο της μνημειακής γλυπτικής.

 

Musée Pasteur, Institut Pasteur, 25 rue du Dr-Roux (Métro: Pasteur). Το μουσείο Pasteur βρίσκεται εντός της οικίας που έζησε ο “πατέρα της Μικροβιολογίας” τα τελευταία 7 χρόνια της ζωής του και περιλαμβάνει πολλά από τα αντικείμενα, τα ειδικά όργανα και τις προσωπικές ευρεσιτεχνίες που χρησιμοποιούσε ο διάσημος Γάλλος χημικός για τα πειράματα του.

Μοιράσου μας